Cabine restauratie Scania voor Biemans

Dhr. Biemans uit Waalwijk is zijn oude Scania aan het restaureren. Een moeilijk punt voor veel restaurateurs is de cabine.
Het restaureren van het plaatwerk vereist vakmanschap, omdat de cabine het totaalbeeld van de auto bepaald. Het uiteindelijke resultaat moet strak en stralend zijn.

Op verzoek van de eigenaar maken wij de gevraagde foto´s, daarmee kan later worden aangetoond dat de restauratie op een grondige wijze is uitgevoerd.
Kenmerkend voor deze oude cabines is het bolle dak. Reparaties aan dit soort bolstaande plaatwerk vereist hoge mate van vakkundigheid. Met veel klopwerk worden alle oneffenheden er uit gehaald. Het plaatwerk dient geheel strak te zijn, voordat later de cabine een nabehandeling krijgt waarna het geheel glad geschuurd wordt. Als de cabine geheel egaal glad is geschuurd, kan deze in de grondverf gezet worden. Na het uitharden van de grondverf wordt de cabine nogmaals geschuurd. Als laatste komt de definitieve laklaag er op, waarna de cabine kan worden voorzien van de accessoires en het interieur.