Pontiac Firebirds

G.P. Nieuwkoop & Zn is een gerenommeerd restaurateur van personenwagens. Klassiekers van alle leeftijden kunnen door ons in nieuwstaat worden gebracht.

In opdracht en in samenwerking met PK Performance (Patrick Klaus) hebben we voor de rally Amsterdam – Beijing twee Pontiac Firebirds uit 1972 aangepakt. De auto´s zijn tot de laatste schroef gedemonteerd , in een loogbad geweest om alle kit en lak te verwijderen, daarna gepareld en van de bodem tot het dak hersteld, waarbij kosten nog moeite gespaard zijn om de auto´s te prepareren voor een van de zwaarste rally´s aller tijden.

Het interieur is door PK Performance voorzien van de nieuwste navigatie apparatuur. De bedrading is volledig nieuw aangebracht, zodat de voertuigen op een betrouwbare wijze de rally zouden kunnen rijden, wat dan ook met succes gelukt is.

De motoren zijn volledig gereviseerd, koppelingen verzwaard, nieuwe handgeschakelde versnellingsbakken gemonteerd, achterassen en remsystemen aangepast, zodat deze als nieuw zijn gaan functioneren, kortom alles maar dan ook alles is met de grootste zorg aangepakt om tot een perfect resultaat te komen. Met extra zorg zijn de blokken weer in de carrosserie geplaatst, het oog wil ook wat.